سردخانه خرما | لیست قیمت سردخانه خرما ۱۴۰۳

خرما یکی از میوه‌های لذیذ و در عین حال، بسیار فسادپذیر است که هرچه رطوبت آن بیشتر باشد، سریعتر فاسد خواهد شد؛ به همین دلیل، شرایط نگهداری آن در سردخانه‌ها و انبارها حساسیت بالایی دارد. به‌طورکلی، «سردخانه خرما» باید از نظر میزان رطوبت و دما نسبت به نوع خرمای موردنظر کاملاً استاندارد و مناسب باشد. اگر شرایط نگهداری فراهم باشد، این احتمال وجود دارد که تا یک سال یا حتی بیشتر بتوانیم خرما را در سردخانه نگهداری کنیم. در این مطلب قرار است به بررسی کامل ساخت سردخانه خرما، شرایط نگهداری و همچنین هزینه‌های مربوط به آن بپردازیم.

سردخانه خرما چیست؟

به زبان ساده، سردخانه خرما، فضایی است که در آن تمام شرایط مناسب برای نگهداری از خرما فراهم شده است. این شرایط، شامل میزان رطوبت، درجه دما، پاکیزگی و تهویه مناسب است. پاکیزه بودن و نظافت سردخانه خرما از اهمیت بالایی برخوردار است؛ زیرا در صورت وجود هرگونه آلودگی یا ذرات معلق و میکروارگانسیم‌ها، به سرعت میوه‌ خرما دچار فساد و خرابی می‌شود.

از طرفی، محیط سردخانه باید در برابر ورود هرگونه ویروس یا باکتری ایزوله باشد. همچنین باید فضایی فراهم شود که در آن، میکروب‌ها رشد نکنند. نکته دیگر، نوردهی مناسب سردخانه است. بهتر است فضای داخل سردخانه نورپردازی مناسبی داشته باشد تا حشرات به سرعت شناسایی شوند. کارکنانی که در سردخانه فعالیت می‌کنند نیز باید پوشش بهداشتی مناسبی داشته باشند تا جلوی انتقال آلودگی به خرما گرفته شود.

میوه خرما سرشار از قند و رطوبت است و همین ویژگی باعث شده است تا در برابر آفات به شدت آسیب‌پذیر باشد. نگهداری خرما در سردخانه تا حد زیادی می‌تواند جلوی تغییر رنگ و طعم، افت کیفیت، ایجاد کپک و همچنین آفت‌زدگی آن را بگیرد. علاوه بر این، در بعضی از ماه‌های سال مانند ماه رمضان، تقاضا برای خرید خرما بیشتر می‌شود و برای پاسخ‌دهی به این حجم تقاضا، باید این محصول را در سردخانه نگهداری کرد. یکی دیگر از مزایای استفاده از سردخانه، حفظ کیفیت و ارزش غذایی خرما است.

انواع سردخانه خرما

به‌طورکلی، سردخانه‌های خرما را براساس دمای نگهداری به دو دسته زیر تقسیم می‌کنند:

  • سردخانه نگهداری خرمای خشک (بالای صفر): این نوع سردخانه‌ها با دمایی بین ۰ تا ۵ درجه سانتی‌گراد، برای نگهداری کوتاه‌مدت خرما و جلوگیری از فساد سریع آن مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • سردخانه نگهداری رطب و خرمای شهداد (زیر صفر): این سردخانه‌ها با دمای پایین‌تر از صفر درجه سانتی‌گراد (معمولاً بین ۳- تا ۱۸- درجه سانتی‌گراد) برای نگهداری طولانی‌مدت خرما و حفظ حداکثری کیفیت آن استفاده می‌شوند.

علاوه بر آن، براساس نحوه ساخت سردخانه خرما، می‌توان آن را به دو گروه تقسیم کرد.

نحوه و شرایط نگهداری خرما

در حال حاضر بیش از ۹۳ نوع خرما در ایران تولید می‌شود که هرکدام از آنها شرایط نگهداری متفاوتی دارند. برای مثال، رطب عسلی یکی از انواع خرما است که رطوبت داخل آن نسبت به دیگر انواع خرما بیشتر است؛ به همین دلیل سریع‌تر فاسد می‌شود و باید دمای نگهداری آن خیلی کمتر از دمای نگهداری دیگر انواع خرما باشد.

خرمای زاهدی نیز یکی دیگر خرماهای تولیدشده در ایران است که معمولاً در مدت زمان کمی درون سردخانه نگهداری می‌شود. این خرما در بلندمدت می‌تواند باعث جذب حشرات می‌شود و به همین دلیل زمان نگهداری آن کوتاه‌تر است.

به‌طورکلی، شرایط نگهداری خرما عبارت هستند از:

  • دمای سردخانه باید کاملاً کنترل شده باشد؛ همچنین باید از تغییر ناگهانی دما خودداری کنید، زیرا این کار ممکن است سرعت فاسد شدن خرما را بیشتر کند. بهتر است خرماها در ابتدای صبح برداشت شده و در همان دمای پایین روز وارد سردخانه شوند.
  • تهویه سردخانه خرما نیز باید مناسب و استاندارد باشد؛ برای مثال، باید هوای تازه از میان تمام قفسه‌های موجود در سردخانه عبور کرده و جریان یکنواخت هوای سرد دائما برقرار باشد.
  • فاصله بین قفسه‌ها و محصولات نیز باید به حدی باشد که مانع جریان هوا نباشد.
  • بهداشت محیط سردخانه باید به طور مرتب چک شود؛ برای مثال، میزان نور کافی، پوشش مناسب کارکنان و … .
  • زمان نگهداری از خرما، نباید بیش از حد طولانی یا بیش از حد کوتاه باشد؛ بهتر است هر نوع خرما در مدت زمان مناسب خودش در سردخانه نگهداری شود.
عامل محدوده مناسب توضیحات
دما ۰ تا ۵+ درجه سانتی‌گراد برای نگهداری کوتاه‌مدت و حفظ کیفیت ظاهری خرمای خشک
۱۸- درجه سانتی‌گراد برای نگهداری طولانی‌مدت و جلوگیری از فساد خرمای شهداد یا رطب
رطوبت نسبی ۶۰ تا ۷۰ درصد حفظ رطوبت مناسب برای جلوگیری از خشک شدن یا کپک زدن خرما
گردش هوا مناسب و یکنواخت جلوگیری از ایجاد نقاط گرم و سرد و تجمع رطوبت
بسته‌بندی بهداشتی و نفوذناپذیر جلوگیری از آلودگی و آسیب فیزیکی
نور تاریک جلوگیری از تغییر رنگ و کاهش کیفیت

دما و زمان مناسب نگهداری خرما در سردخانه

برای نگهداری از انواع خرما در کوتاه مدت، معمولاً دمای سردخانه را بین ۵- تا +۵ درجه سانتی‌گراد تنظیم می‌کنند. علاوه بر نوع خرما، مدت زمان نگهداری هم بر میزان دمای مناسب برای سردخانه تاثیرگذار است.

دمای سردخانه خرما بر اساس مدت زمان نگهداری به شرح زیر است:

  • ۱۸- درجه سانتی‌گراد: برای نگهداری به مدت یک سال یا بیشتر
  • ۳- درجه سانتی‌گراد: برای نگهداری به مدت ۶ ماه
  • ۰ تا ۵+ درجه سانتی‌گراد برای نگهداری کمتر از ۳ ماه

انواع خرما و شرایط نگهداری

ایران دارای تنوع بسیار بالایی از ارقام خرما است. برخی از مهم‌ترین و شناخته‌شده‌ترین انواع خرما در ایران عبارتند از:

  • مضافتی: یکی از پرطرفدارترین انواع خرما در ایران است که در استان‌های کرمان و سیستان و بلوچستان کشت می‌شود.
  • زاهدی: خرمایی با پوست نازک و هسته کوچک است که در استان‌های کرمان و فارس کشت می‌شود.
  • پیارم: این خرما اندازه بزرگی دارد و خرمای اصیل استان‌های بوشهر و کرمان است.
  • کبکاب: خرمایی با گوشت نرم و شیرین است که مخصوص استان‌های خوزستان و بوشهر است.
  • استعمران: این خرما مربوط به استان‌های خوزستان و هرمزگان است و کیفیت و ماندگاری بالایی دارد.
  • دیری: خرمایی با طعم شیرین و بافت نرم است که در استان بوشهر کشت می‌شود.
  • برهی: اندازه خرمای برهی کوچک است، اما طعم شیرینی دارد و در استان‌های جنوبی ایران برداشت می‌شود.
  • مجول: خرمایی با کیفیت بسیار بالا و قیمت گران است که در ایران به صورت محدود کشت می‌شود.

در جدول زیر، انواع خرما به همراه ویژگی‌ها و شرایط هرکدام آورده شده است.

نوع خرما استان‌های عمده کشت رطوبت نسبی مناسب (%) نکات مهم نگهداری
پیارم بوشهر، کرمان ۷۰-۷۵ حساس به رطوبت بالا، نیاز به بسته‌بندی مناسب
مضافتی کرمان، سیستان و بلوچستان ۶۵-۷۰ ماندگاری بالا، نیاز به تهویه مناسب
زاهدی کرمان، سیستان و بلوچستان ۶۰-۶۵ پوست نازک، حساس به فشار
کبکاب خوزستان، بوشهر ۷۰-۷۵ رطوبت دوست، نیاز به بسته‌بندی در ظروف در بسته
استعمران بوشهر، فارس ۶۵-۷۰ ماندگاری بالا، نیاز به تهویه مناسب
مجول به صورت محدود در هرمزگان ۶۰-۶۵ پوست ضخیم، ماندگاری بسیار بالا، کیفیت بالا
دیری ایران (به ویژه بوشهر) ۷۰-۷۵ رطوبت دوست، طعم شیرین، نیاز به بسته‌بندی مناسب
شاهانی فارس ۶۰-۶۵ حساس به رطوبت، ماندگاری مناسب، بهتر است در سردخانه با رطوبت کم (خشک) نگهداری شود.

نحوه بسته بندی خرما برای نگهداری در سردخانه

در حال حاضر انواع مختلفی از خرما مانند خرمای کبکاب، آلویی، پیرام، مضافتی، زاهدی، ربی و شاهانه در بازار ایران وجود دارند که هرکدام از آنها ممکن است به طور خاصی بسته‌بندی شوند. بااین حال، معمولاً خرماها به دو صورت سنتی و مدرن بسته‌بندی می‌شوند.

بسته‌بندی سنتی

در این روش به صورت دستی و با کمک نیروی انسانی خرماها درون جعبه‌ها یا ظروف پلاستیکی باکیفیت قرار داده می‌شوند. اخیرا بسته‌بندی سنتی به دلیل احتمال آسیب به بافت خرماها کمتر استفاده می‌شود.

بسته‌بندی مدرن

در روش مدرن، خرماها با کمک تجهیزات صنعتی مدرن بسته‌بندی شده و در نهایت، بسته موردنظر با چسب، منگنه یا روش‌های دیگر پلمپ می‌شود. در این روش ممکن است از بسته‌بندی به صورت فله‌ای یا باند رول نیز استفاده شود.

مراحل بسته بندی خرما از ابتدا تا انتها

خرما برای رسیدن به سردخانه، مراحل طولانی را پشت سر می‌گذارد. هرکدام از این مراحل باید با دقت و اصولی انجام شوند تا مشکلی در فرایند نگهداری از آن در سردخانه ایجاد نشود. در ادامه به مراحل بسته بندی خرما از ابتدا اشاره خواهیم کرد.

۱- برداشت خرما

در اولین مرحله، میوه خرما از نخل جدا می‌شود. هنگام برداشت خرما، به راحتی می‌توان رنگ و میزان رسیده بودن آن را بررسی کرد؛ بااین‌حال مقدار رطوبت داخل خرما یا میزان قند آن بدون تجهیزات مناسب آزمایشگاه قابل تشخیص نیست. خوب است بدانید که خرما را می‌توان در هرکدام از مراحل رشد خود، مانند خلال، رطب و تمر، برداشت کرد؛ اما اینکه دقیقاً چه زمانی میوه خرما را از نخل جدا کنیم به شرایط آب و هوایی، تقاضای بازار و نوع خرما بستگی دارد.

۲- انتقال به خط تولید

پس از برداشت، بلافاصله و در کمترین زمان باید خرماها با کمک وسایل نقلیه مناسب به خط تولید منتقل شوند. در این مرحله باید دقت شود که خرماها در ظروف کاملاً بهداشتی و ضدعفونی‌شده قرار داده شوند. این ظروف باید نسبت به هرگونه آلودگی ایزوله باشند. از طرفی، خود وسیله نقلیه نیز باید ضد عفونی شده و به سیستم‌های خنک‌کننده مجهز باشد تا جلوی فساد خرما را بگیرد.

۳- شستشو و ضدعفونی

در این مرحله، با کمک دستگاه‌های ضدعفونی خرما و توسط افراد متخصص زیر نظر سازمان حفظ نباتات، عملیات ضدعفونی خرماها انجام می‌شود. با این کار، هرگونه میکروارگانیسم‌های مضر از بین می‌رود. معمولاً در کنار فرایند ضدعفونی، متناسب با نوع خرما، عملیات رطوبت‌دهی یا کاهش رطوبت نیز انجام می‌شود. در این فرایند، خرماها با آب شرب بهداشتی شستشو داده شده و سپس به کمک تجهیزات رطوبت‌گیر، خشک می‌شوند.

۴- انبار کردن خرما

معمولاً قبل از بسته بندی، به طور موقت، خرماها داخل سبدهای پلاستیکی و در انبارهای سرد یا سردخانه خرما نگهداری می‌شوند. در این مرحله باید حتماً برای مبارزه با آفات و برخی حشرات، اقدامات خاصی انجام شود. از جمله این اقدامات می‌توان به استفاده از فرمون‌ها (ترکیبات شیمیایی برای به دام انداختن حشرات)، ضدعفونی موضعی، گازدهی یا پرتودهی خرماها اشاره کرد. 

۵- سورتینگ خرما

در مرحله پنجم، خرماها را براساس فاکتورهایی مانند اندازه، رنگ، شکل، وزن یا کیفیت به دسته‌های مختلفی تقسیم کرده و اصطلاحاً گریدبندی می‌کنند. این فرآیند به منظور بهبود کیفیت محصول نهایی، افزایش ارزش افزوده و پاسخگویی به نیازهای بازار انجام می‌شود. سورتینگ باعث می‌شود که محصول نهایی از نظر ظاهری و کیفیتی یکنواخت باشد و به این ترتیب از ارزش تجاری آن کاسته نشود.

۶- بسته بندی خرما

در آخرین مرحله، خرماها مطابق با استاندارد ملی ایران به شماره ۵۹۹۸ بسته بندی می‌شوند. بسته بندی خرما باید به گونه‌ای باشد که هیچگونه حشره یا آفت نتواند به آن نفوذ کند. از طرفی، جنس بسته بندی نیز باید با نوع عملیات ضدعفونی در انبار متناسب باشد. برای مثال، بسته‌بندی پلی پروپیلین برای خرماهایی که با پرتودهی ضدعفونی شده‌اند، مناسب‌تر است.

تجهیزات سردخانه خرما

اصلی‌ترین تجهیزات سردخانه خرما عبارت هستند از کمپرسور، کندانسور، اواپراتور و همچنین درب و عایق‌کاری. در ادامه به معرفی هرکدام از آنها خواهیم پرداخت.

کمپرسور (Compressor)

کمپرسور سردخانه نقش اصلی را در فشرده‌سازی مبرد (مایع انتقال‌دهنده حرارت در سیستم‌های خنک‌کننده) و تأمین فشار لازم فرآیند سردسازی (سیکل تبرید) دارد. بهتر است کمپرسور سردخانه از بین بهترین برندهای موجود در بازار انتخاب شود تا طول عمر و دوام سردخانه افزایش پیدا کند. از طرفی، باید به گارانتی کمپرسور نیز توجه کنید.

کندانسور (Condenser)

کندانسور یکی از اجزای اصلی و حیاتی هر سیستم تبرید، از جمله سردخانه خرما به شمار می‌رود. وظیفه اصلی کندانسور تبدیل بخار مبرد (گازی که باعث ایجاد سرما می‌شود) به مایع است.

اواپراتور (Evaporator)

اواپراتور، مایع مبرد را که از کندانسور آمده است، به بخار تبدیل می‌کند. این فرآیند تبخیر، گرمای محیط اطراف (در این مورد، داخل سردخانه) را جذب کرده و باعث کاهش دما می‌شود. به عبارت ساده‌تر، اواپراتور گرمای خرما و هوای داخل سردخانه را گرفته و به مبرد منتقل می‌کند.

عایق‌بندی‌

برای حفظ کیفیت و ماندگاری بالای خرما در سردخانه، عایق‌بندی مناسب و کنترل دقیق دما از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند. استفاده از مواد عایق پیشرفته مانند ساندویچ پانل‌های پلی‌یورتان یا پلی‌استایرن، مانع از انتقال حرارت به داخل یا خارج سردخانه می‌شود. این امر باعث کاهش قابل توجه مصرف انرژی و هزینه‌های عملیاتی شده و دمای داخلی را در سطح مطلوب حفظ می‌کند.

درب سردخانه خرما

معمولاً درب سردخانه‌های خرما از نوع کشویی یا لولایی است. این درب باید به‌گونه‌ای طراحی شود که مانع نفوذ هرگونه حشره یا جانوران ریز شود. از طرفی، باید عایق‌بندی مناسبی داشته باشد تا جلوی اتلاف انرژی و انتقال حرارت را بگیرد.

قیمت سردخانه خرما

هزینه ساخت سردخانه خرما به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که یکی از مهمترین آنها، قیمت تجهیزات است. هرچقدر قیمت تجهیزات افزایش پیدا کند، قیمت سردخانه خرما نیز بیشتر می‌شود. علاوه بر این، عواملی مانند مکان احداث سردخانه، نوع برند تجهیزات صنعتی، ظرفیت و بار برودتی و … نیز روی قیمت سردخانه خرما تاثیر دارند. در ادامه، برخی از این عوامل را معرفی خواهیم نمود.

جدول قیمت سردخانه خرما (کوچک و متوسط) بالای صفر (۱۴۰۳/۰۱/۲۵)

حجم (m3) ابعاد استاندارد (m) ظرفیت بارگیری (تن) جمع کل (تومان)
۳۰ ۲/۲ * ۳ * ۴/۵ ۸-۹ ۲۵۶/۶۶۵/۰۰۰
۴۰ ۲/۲ * ۴ * ۴/۵ ۱۰-۱۲ ۲۹۰/۸۲۰/۰۰۰
۶۰ ۲/۵ * ۴ * ۶ ۱۵-۱۷ ۳۵۷/۹۲۰/۰۰۰
۸۰ ۲/۵ * ۵/۵ * ۶ ۱۹-۲۱ ۴۳۴/۵۱۰/۰۰۰
۱۱۰ ۳ * ۶ * ۶ ۲۵-۲۸ ۴۹۸/۵۰۵/۰۰۰
۱۵۰ ۳ * ۵ * ۱۰ ۳۸-۴۲ ۶۰۸/۰۴۰/۰۰۰
۲۰۰ ۴ * ۵ * ۱۰ ۴۷-۵۵ ۷۱۴/۶۴۵/۰۰۰
۳۰۰ ۴ * ۷/۵ * ۱۰ ۷۵-۹۰ ۸۶۴/۵۴۵/۰۰۰
۳۸۰ ۴/۵ * ۸/۵ * ۱۰ ۹۵-۱۱۰ ۹۷۸/۲۲۰/۰۰۰
۴۸۰ ۵ * ۹/۵ * ۱۰ ۱۲۰-۱۴۰ ۱/۱۳۶/۴۰۰/۰۰۰
۶۵۰ ۵ * ۱۰/۵ * ۱۲/۵ ۱۶۵-۱۸۰ ۱/۳۴۷/۳۶۵/۰۰۰
۸۲۰ ۶ * ۱۰ * ۱۳/۵ ۲۰۵-۲۲۵ ۱/۶۱۵/۲۵۵/۰۰۰
۹۵۰ ۶ * ۱۰ * ۱۵/۸ ۲۴۰-۲۸۰ ۱/۶۷۳/۹۰۰/۰۰۰

جدول قیمت سردخانه خرما (کوچک و متوسط) زیر صفر (۱۴۰۳/۰۱/۲۵)

حجم (m3) ابعاد استاندارد (m) ظرفیت بارگیری (تن) جمع کل (تومان)
۱۲ ۲/۲ * ۲/۲ * ۲/۵ ۴-۵ ۲۳۳/۸۹۵/۰۰۰
۱۶ ۲/۲ * ۲/۵ * ۳ ۵/۵-۷ ۲۷۷/۳۶۵/۰۰۰
۲۴ ۲/۲ * ۳ * ۳/۷ ۸-۱۰ ۳۳۱/۰۱۰/۰۰۰
۳۲ ۲/۲ * ۳/۷ * ۴ ۱۱-۱۳ ۳۶۶/۲۰۰/۰۰۰
۴۵ ۲/۵ * ۳ * ۶ ۱۴-۱۶ ۴۳۴/۳۳۵/۰۰۰
۶۰ ۳ * ۴ * ۵ ۲۰-۲۲ ۵۰۹/۷۱۵/۰۰۰
۸۰ ۳ * ۴/۵ * ۶ ۲۷-۳۰ ۵۸۷/۳۴۰/۰۰۰
۱۲۰ ۳ * ۵ * ۸ ۴۰-۴۴ ۶۹۲/۷۳۵/۰۰۰
۱۶۰ ۳ * ۵/۳ * ۱۰ ۵۴-۶۰ ۷۹۰/۳۴۵/۰۰۰
۲۰۰ ۳ * ۶ * ۱۱ ۶۷-۷۵ ۹۴۰/۷۸۵/۰۰۰
۲۴۰ ۴ * ۶ * ۱۰ ۸۰-۹۰ ۱/۰۵۳/۴۲۵/۰۰۰
۲۸۰ ۴ * ۷ * ۱۰ ۹۵-۱۰۵ ۱/۲۲۸/۱۶۵/۰۰۰
۳۴۰ ۴ * ۸/۵ * ۱۰ ۱۱۰-۱۲۵ ۱/۳۶۰/۲۹۵/۰۰۰

ظرفیت سردخانه

ظرفیت سردخانه، در حقیقت همان فضای موردنیاز برای ذخیره‌سازی خرما است. به همان اندازه که ظرفیت سردخانه بیشتر شود، ظرفیت و توان تجهیزات نیز افزایش پیدا خواهد کرد که این مسأله روی قیمت تأثیر می‌گذارد.

نوع و کیفیت تجهیزات

به کارگیری تجهیزات پیشرفته و مدرن، هزینه ساخت سردخانه را افزایش می‌دهد. برخی از این تجهیزات، مانند سیستم‌های خنک‌کننده، دستگاه‌های رطوبت‌ساز، سیستم‌های تهویه و … علاوه بر هزینه خرید، هزینه تعمیر و نگهداری نیز دارند.

موقعیت جغرافیایی

یکی دیگر از فاکتورهای موثر بر قیمت سردخانه، موقعیت جغرافیایی است. ساخت سردخانه در نواحی گرمسیر کشور یا مناطقی که به انرژی برق کمتری دسترسی دارند، هزینه بیشتری خواهد داشت.

مواد ساختمانی استفاده شده در سردخانه ها

برخی از مواد ساختمانی مورد استفاده در سردخانه‌ها مانند نوع خاصی از عایق‌ها، ممکن است باعث افزایش هزینه ساخت سردخانه شود. بااین‌حال، استفاده از مواد مرغوب و باکیفیت در بلندمدت باعث بازگشت سرمایه و کاهش مصرف انرژی خواهد شد.

خرید سردخانه خرما

برای خرید سردخانه خرما، بهترین کار، مراجعه به شرکت‌های معتبر تخصصی در این زمینه است تا با هزینه مناسب بتوانید یک سردخانه استاندارد راه‌اندازی کنید. در همین زمینه، شرکت «برودت کار اطلس» با بیش از ۳۰ سال فعالیت حرفه‌ای در حوزه ساخت انواع سردخانه کوچک، بزرگ و صنعتی، بهترین سردخانه خرما را با کمک تجهیزات پیشرفته مدرن و آخرین تکنولوژی روز به شما ارائه می‌کند.

مهندسین و کارشناسان ما در تمام مراحل ساخت سردخانه با شما در ارتباط بوده و مسیر پروژه را قدم به قدم، همراه شما خواهند بود. این شرکت علاوه بر انواع سردخانه در زمینه احداث تونل انجماد، ساخت سیستم‌های یخ‌سازی، آیس بانک، سیستم‌های تقطیر و همچنین مشاوره‌های تخصصی به تولیدی‌های بزرگ صنعتی در داخل و خارج از کشور نیز فعالیت می‌کند. در ادامه به خدمات کامل «برودت کار اطلس» اشاره خواهیم کرد.

خدمات برودت کار اطلس برای سردخانه خرما

خدمات برودت کار اطلس در زمینه ساخت سردخانه خرما، شامل مجموعه‌ کاملی از چرخه تولید است؛ از ایده‌پردازی، طراحی اولیه گرفته تا خدمات پس از فروش. در ادامه به معرفی این خدمات می‌پردازیم.

طراحی و ساخت سردخانه خرما

برودت کار اطلس، سردخانه‌های خرما را براساس آخرین استانداردهای جهانی طراحی و احداث می‌کند. از طرفی، مهندسین این مجموعه متعهد هستند که بهترین موقعیت و فضای ایزوله را برای احداث سوله یا بدنه سردخانه و همچنین شرایط نگهداری از خرما فراهم کنند. در مرحله طراحی سردخانه، نوع خرمای مورد نظر، محل احداث و ظرفیت موردنیاز برای نگهداری مورد بررسی قرار می‌گیرد.

به‌طورکلی برای ساخت سردخانه خرما، به ترتیب مراحل زیر اجرا می‌شود:

  • بررسی نوع خرمای نگهداری شده در سردخانه
  • شناسایی دقیق موقعیت جغرافیایی احداث سردخانه؛ برای این کار جنس خاک، شرایط اقلیمی، وسعت سردخانه و ابعاد آن بررسی می‌شود.
  • محاسبات مهندسی بار برودتی سردخانه؛ براساس مقدار بار بدست آمده، عایق‌کاری و کف‌سازی مناسب انجام می‌شود.
  • فراهم کردن تجهیزات (کمپرسور، کندانسور و …) از بهترین برندهای موجود و نصب اصولی آنها
  • تست تجهیزات و مراحل پیش‌راه‌اندازی

خدمات پس از فروش

پس از احداث موفقیت‌آمیز سردخانه، تست‌های متعدد برای بررسی عملکرد سیکل تبرید و سردسازی انجام شده و در نهایت پروژه تحویل داده می‌شود. در پایان، شما می‌توانید دفترچه‌های توضیحات و راهنمای سردخانه را دریافت کنید. این دفترچه‌ها شامل توضیحات استفاده از تابلو برق، راهنمای کار در سردخانه، عیب‌یابی و همچنین شرایط و چک لیست نگهداری است.

از طرفی، در صورت بروز هرگونه مشکل در عملکرد سردخانه و سیکل تبرید می‌توانید از خدمات پس از فروش به مدت ۱۵ سال بهره‌مند شوید. کارشناسان برودت کار اطلس در این مدت، به صورت ۲۴ ساعته در تمام روزهای هفته پاسخگوی شما خواهند بود تا مشکل در سریع‌ترین زمان ممکن برطرف شود.

گارانتی

یکی از مزیت‌های طلایی برودت کار اطلس، ارائه گارانتی برای کلیه خدمات است. جهت رفاه حال مشتریان محترم سردخانه‌های ساخته شده توسط این شرکت، دارای یکسال گارانتی و ۱۵ سال خدمات پس از فروش هستند.

سخن پایانی در مورد سردخانه خرما

در پایان خوب است به این نکته اشاره کنیم که رعایت برخی نکات در سردخانه خرما می‌توان بازدهی آن و مدت زمان نگهداری از خرما را افزایش دهد. از جمله این نکات می‌توان به حداقل سازی فرآیند سرمایش، حفظ رطوبت مناسب و همچنین سیرکولاسیون هوای سردخانه اشاره کرد. از طرفی بهتر است فرآیند بهینه‌سازی انرژی با دقت دنبال شود.

بله، می‌توان انواع مختلف خرما را در یک سردخانه نگهداری کرد، اما بهتر است خرماها بر اساس نوع، درجه کیفیت و تاریخ برداشت تفکیک و در بخش‌های جداگانه‌ای از سردخانه قرار گیرند تا از انتقال طعم و بو بین آن‌ها جلوگیری شود و همچنین کنترل کیفیت آسان‌تر باشد.

عواملی مانند نوسانات دمایی، رطوبت بیش از حد، وجود آفات و حشرات، بسته‌بندی نامناسب، آسیب‌های فیزیکی و آلودگی‌های میکروبی می‌توانند باعث کاهش کیفیت خرما در سردخانه شوند.

نوع بسته‌بندی مناسب برای خرما بستگی به نوع خرما، مدت زمان نگهداری و شرایط بازار دارد. بسته‌بندی‌های رایج برای خرما شامل جعبه‌های چوبی یا پلاستیکی، کیسه‌های پلی‌اتیلن و ظروف شیشه‌ای هستند. بسته‌بندی باید از مواد باکیفیت و بهداشتی ساخته شده باشد و به گونه‌ای طراحی شود که از نفوذ هوا، رطوبت و آفات جلوگیری کند.

بله، با رعایت شرایط خاص، می‌توان از سردخانه خرما برای نگهداری سایر محصولات کشاورزی مانند میوه‌ها و سبزیجات استفاده کرد. با این‌حال باید توجه داشت که هر محصول نیاز به شرایط دمایی و رطوبتی خاصی دارد و بنابراین باید سردخانه به گونه‌ای طراحی و تجهیز شود که بتواند شرایط نگهداری مناسب برای انواع مختلف محصولات را فراهم کند.

مطالب مرتبط

سردخانه خرما