کمپرسور سردخانه | برندهای آمریکایی، اروپایی و آسیایی

کمپرسور سردخانه دارای طیف گسترده ای است و بر اساس عملکرد به اسکرو یا پیستونی یا اسکرال، نوع مبرد آمونیاک یا فریون ، ساختمان هرمتیک (بسته)، سمی هرمتیک (نیمه بسته) و باز و از نظر مراحل تراکم به تک مرحله یا دو مرحله ای دسته بندی می شود. کمپرسور سردخانه در واقع قلب سیکل برودتی و تجهیزات سردخانه است و بر اساس نوع نیاز و بودجه، طراحی و انتخاب می شود. از معتبرترین برند های کمپرسور سردخانه می توان به کمپرسور های گراسو Grasso، سابرو Sabroe، مایکوم Mycom، دانفوس Danfoss، کوپلند Copeland، شیومی Xuemei، بیتزر Bitzer، کوپلند Copeland، رفکامپ Refcomp و بک Bock اشاره کرد.

کمپرسور سردخانه بیتزر

کمپرسور بیتزر

اسکرو | پیستونی | سمی هرمتیک | باز
کمپرسور دانفوس

کمپرسور دانفوس

پیستونی | اسکرال | هرمتیک

کمپرسور کوپلند

پیستونی | سمی هرمتیک
کمپرسور رفکامپ

کمپرسور رفکامپ

پیستونی | اسکرو | سمی هرمتیک
کمپرسور شیومی

کمپرسور شیومی

پیستونی | اسکرو | سمی هرمتیک
کمپرسور بوک

کمپرسور بوک

پیستونی | سمی هرمتیک

ساختمان کمپرسور سردخانه

کمپرسورهای سردخانه را می‌توان از نظر ساختمان به سه نوع هرمتیک، سمی هرمتیک و باز دسته‌بندی کرد. هرکدام از این مدل‌ها از نظر چیدمان و محل قرارگیری الکتروموتور و تجهیزات درونی کمپرسور با هم تفاوت دارند.

کمپرسور هرمتیک یا بسته (Hermetic)

در این نوع، کمپرسور و الکتروموتور در یک پوسته فولادی جوشکاری شده قرار دارند.  در حقیقت، کمپرسورهای هرمتیک به صورت کاملا آب‌بندی شده ساخته می‌شوند و موتور الکتریکی آن‌ها در داخل محفظه کمپرسور قرار دارد. این نوع کمپرسورها به دلیل عدم نیاز به آب‌بندی خارجی، بسیار کم صدا و همچنین کارآمد هستند. علاوه بر این، از نظر نشتی مبرد نیز بسیار ایمن بنظر می‌رسند؛ بااین‌حال معمولا محفظه کمپرسور در این مدل، قابلیت باز شدن ندارد و همین موضوع باعث می شود تا تعمیرات با چالش مواجه ‌شود.

مزایا معایب
راندمان متوسط/ساختار ساده/نشتی کم/صدای کم تعمیر و نگهداری دشوار/در صورت خرابی کل کمپرسور باید تعویض گردد/

کمپرسور سمی هرمتیک یا نیمه بسته (Semi Hermetic)

در مدل نیمه بسته یا سمی هرمتیک، کمپرسور و الکتروموتور در یک پوسته با درپوش و پیچ قرار دارند. می‌توان گفت در کمپرسورهای سمی هرمتیک نیز مانند کمپرسورهای هرمتیک، موتور الکتریکی داخل محفظه کمپرسور قرار دارد. اما تفاوت اصلی آن‌ها در این است که این نوع کمپرسورها دارای قطعات قابل تعویض هستند. به عبارت دیگر، در صورت خرابی موتور یا قطعات دیگر، می‌توان آن‌ها را تعویض کرد بدون اینکه نیاز به تعویض کل کمپرسور باشد.

پوسته کمپرسورهای نیمه بسته یا سمی هرمتیک با اتصالات پیچ و مهره به هم متصل شده است و همین مساله تعمیر آن را بسیار راحت‌تر می‌کند. از طرفی، پمپ روغن کمپرسور نیز به عملکرد روان آن کمک کرده طول عمر کمپرسور را افزایش می‌دهد.  خوب است بدانید که معمولاً راندمان کمپرسور سمی هرمتیک به مراتب بیشتر از نوع هرمتیک است.

مزایا معایب
تعمیر و نگهداری آسان‌تر نسبت به کمپرسورهای هرمتیک/قابلیت تعویض قطعات/راندمان بالا قیمت بالاتر نسبت به کمپرسورهای هرمتیک/ مصرف برق بیشتر

کمپرسور باز (Open)

کمپرسورهای باز، موتور الکتریکی و کمپرسور جداگانه دارند و با کوپلینگ به یکدیگر متصل می‌شوند. این نوع کمپرسورها به دلیل ساختار ساده و قابلیت دسترسی آسان به قطعات، به راحتی قابل تعمیر و نگهداری هستند.

مزایا معایب
تعمیر و نگهداری آسان/قابلیت تعویض قطعات به صورت جداگانه/راندمان بالاتر نسبت به کمپرسورهای هرمتیک و سمی هرمتیک صدای و لرزش زیاد/احتمال نشتی مبرد بیشتر

به‌طورکلی می‌توان انواع کمپرسور سردخانه را از نظر ساختمان در جدول زیر مقایسه کرد:

ویژگی کمپرسور هرمتیک کمپرسور سمی هرمتیک کمپرسور باز
آب‌بندی کاملاً آب‌بندی شده نیمه آب‌بندی شده باز
تعمیر و نگهداری دشوار متوسط آسان
راندمان متوسط بالا بالاتر
قیمت پایین‌تر متوسط بالا
صدا کم متوسط زیاد

عملکرد کمپرسور سردخانه

کمپرسور ها از نظر عملکرد به دو دسته دوار یا پیچشی (Rotary) یا رفت و برگشتی (Reciprocating) تقسیم می گردند.

کمپرسور های پیچشی

کمپرسور اسکرو و کمپرسور اسکرال جزو کمپرسور های دوار یا پیچشی محسوب می شوند. در نوع، اسکرو (Screw Compressor) از دو روتور پیچشی (نر و ماده) استفاده شده که هردوی آنها در داخل یک محفظه قرار دارند. با چرخش این روتورها، گاز مکش شده به دام افتاده و به سمت خروجی هدایت می‌شود. این گاز در مسیر خروجی تحت فشار قرار می‌گیرد. از جمله مزایای نوع اسکرو می‌توان به راندمان بالا، لرزش کم، صدای کم و قابلیت کارکرد مداوم اشاره کرد. از کمپرسور اسکرو در ساخت سردخانه های صنعتی بزرگ استفاده می شود.

در مقابل، کمپرسور اسکرال، از دو حلزونی تشکیل شده است که یکی بدون حرکت بوده و دیگری حول آن می‌چرخد. با چرخش حلزون متحرک، گاز مکش شده به دام افتاده و به سمت خروجی (تحت فشار) هدایت می‌شود. این کمپرسور، ساختار ساده و ابعاد کوچک و جمع‌وجوری دارد. از طرفی لرزش آن بسیار کم است. از این نوع کمپرسور در ساخت چیلر و سردخانه های تجاری نیز استفاده می‌شود.

کمپرسور های رفت و برگشتی 

کمپرسور سیلندر پیستونی جزو کمپرسور های رفت و برگشتی محسوب می شود. این نوع Compressor با تبدیل حرکت دورانی به حرکت خطی، گاز را فشرده می‌کند. در نوع رفت و برگشتی، پیستون در داخل یک سیلندر، حرکت رفت و برگشتی انجام می‌دهد. در طول حرکت رفت پیستون، حجم محفظه کاهش یافته و گاز فشرده می‌شود. در حرکت برگشت، گاز فشرده شده از طریق سوپاپ خروجی خارج خواهد شد. این کمپرسورها از قطعات ساده ولی پرتعداد تشکیل شده‌اند و به راحتی می‌توان آنها را تعمیر یا نگهداری کرد.

مراحل تراکم کمپرسور

کمپرسور های پیستونی از نظر تعداد مراحل تراکم به دو دسته یک مرحله (one-stage) یا دو مرحله (two-stage) تقسیم می گردند.

کمپرسور یک مرحله 

کمپرسور های پیستونی که به شکل یک مرحله عملیات تراکم گاز را انجام می دهند توانایی دستیابی به دمای حداقل ۳۰- درجه سانتیگراد را دارا هستند. از این نوع کمپرسور ها به عنوان کمپرسور سردخانه، پیش سردکن، آیس بانک، یخسازی و سیستم های تهویه مطبوع استفاده می شود.

در این نوع کمپرسورها، مبرد تنها در یک مرحله فشرده می‌شود. به عبارت دیگر، پیستون با حرکت رفت و برگشتی خود، مبرد را از یک سمت سیلندر مکش کرده و با حرکت به سمت دیگر، آن را فشرده می‌کند. سپس مبرد فشرده شده از طریق سوپاپ خروجی به کندانسور هدایت می‌شود.

کمپرسور دو مرحله 

کمپرسور های پیستونی که به شکل دو مرحله عملیات تراکم گاز را انجام می دهند توانایی دستیابی به دمای حداقل ۵۵- درجه سانتیگراد را دارا می باشند. از این نوع کمپرسور ها در تونل انجماد، IQF و از این قبیل استفاده می گردد.

در مرحله اول، مبرد در سیلندر اول فشرده شده و سپس وارد یک خنک‌کن (اینترکولر) می‌شود تا دمای آن کاهش یابد. پس از خنک شدن، مبرد وارد سیلندر دوم شده و در آنجا مجدداً فشرده می‌شود. این فرآیند دو مرحله‌ای باعث می‌شود تا دمای تخلیه مبرد کاهش یافته و راندمان کلی سیستم افزایش یابد.

قیمت کمپرسور سردخانه

به‌طورکلی، قیمت کمپرسور سردخانه به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که از جمله مهمترین آنها می‌توان به نوع کمپرسور، ظرفیت، برند و کیفیت، فشار کاری، کشور سازنده و … اشاره کرد. علاوه بر این، هزینه نصب و هزینه‌های جانبی مانند لوله‌کشی، عایق‌کاری و … نیز می‌توان به آن اضافه کرد. بااین‌حال، اگر می‌خواهید علاوه بر خرید مقرون به صرفه  کمپرسور سردخانه، هزینه کمتری برای نصب و اجرا بپردازید، شرکت تخصصی «برودت کار اطلس» این فرصت طلایی را برای شما فراهم کرده است. برای شروع فرآیند خرید و همچنین کسب اطلاع از لیست قیمت کمپرسور سردخانه، فقط کافی است از طریق راه‌های ارتباطی سایت، با کارشناسان این مجموعه ارتباط بگیرید.

خرید کمپرسور سردخانه

برای خرید اصولی کمپرسور سردخانه، بهترین کار، شناسایی بهترین برندهای موجود در بازار است. علاوه بر این باید به اورجینال بودن و ارائه گارانتی نیز هنگام خرید توجه کرد. با خرید از برودت کار اطلس، این امکان برای شما فراهم می‌شود که از بین بهترین برندهای موجود در بازار، مانند کمپرسور دانفوس، کمپرسور گراسو و …، مدل مناسب خود را انتخاب کنید. در کنار آن، کلیه محصولات این مجموعه از گارانتی معتبر یک ساله برخوردار هستند. همچنین، قبل از خرید می‌توانید از فرصت مشاوره تخصصی رایگان استفاده کنید.

جمع‌بندی

در نهایت، انتخاب کمپرسور مناسب برای سردخانه، گامی کلیدی در حفظ کارایی و بهینه‌سازی مصرف انرژی است. با توجه به انواع کمپرسورها و برندهای معتبر موجود در بازار، می‌توانید بهترین گزینه را بر اساس نیازهای سردخانه خود انتخاب کنید. از مزایای استفاده از کمپرسورهای مدرن می‌توان به دوام بالا، عملکرد بهینه و کاهش هزینه‌های عملیاتی اشاره کرد. برای دریافت مشاوره تخصصی و انتخاب بهترین کمپرسور برای کسب‌وکار خود، همین حالا با ما تماس بگیرید یا از سایت ما دیدن کنید و با خرید محصولات از گارانتی یک ساله بهره‌مند شوید.

کمپرسور سردخانه مسئول فشرده‌سازی گاز مبرد است تا با انتقال حرارت، دمای داخل سردخانه را کاهش دهد.

کمپرسورهای سردخانه شامل نوع‌های پیستونی، اسکرو، اسکرال و روتاری می‌باشند که هرکدام برای کاربردهای خاص طراحی شده‌اند.

کمپرسورهای مدرن کارایی بالاتر، عمر طولانی‌تر و مصرف انرژی کمتری دارند که باعث کاهش هزینه‌های عملیاتی می‌شوند.

برندهای معتبر آمریکایی مانند کوپلند و یورک به‌دلیل کیفیت بالا و کارایی عالی، جزو بهترین گزینه‌ها هستند.

مطالب مرتبط

کمپرسور سردخانه